Magyarországra érkezik a jövő televíziója

Magyarországra érkezik a jövő televíziója

A Samsung Electronics Magyarországra is elhozza a 8K tévézés élményét. A Q900R QLED 8K sorozat három ultranagy (65, 75 és 85 colos) képernyőméretben a mai naptól hazánkban is előrendelhető. Azon vásárlók, akik 2018. szeptember 21. és október 14. közt előjegyeznek az eszközre, tekintélyes értékű ráadás terméket is kapnak a rendelésük mellé.

A Valódi 8K Felbontásnak, azonfelül az akár 4000 nites csúcs fényerő által elérhető kontrasztoknak hála a Samsung QLED 8K szériájának képmegjelenítése jelen pillanatban az egyik legpontosabb és legélethűbb a piacon. Ez azt jelenti, hogy a termékcsaládba tartozó TV-k a 4K UHD tévéknél négyszer, a Full HD készülékeknél mindazonáltal tizenhatszor több RGB képponttal rendelkeznek. A Q900R tulajdonságai közt szintén megtalálható a HDR (High Dynamic Range) 10+ szabványú Q HDR 8K modern műszaki megoldás, amely optimalizálja a TV fényerejét, ezáltal olyan valósághűen adja vissza a képeket és a színeket, amilyennek azt a rendezők is megálmodták.

A Q900R 8K mesterséges intelligencián alapuló felskálázási technológiája a Samsung saját fejlesztésű megoldása, amely az eredeti képforrástól függetlenül prémium 8K minőségű képet társít a páratlan hangzás mellé. A felhasználók streaming szolgáltatón, csatlakoztatott szerkentyűk hozzájárulásával vagy akár mobiltelefonjuk kivetítésével is nézhetnek tartalmakat, a Quantum Processor 8K képes felismerni és 8K minőségre optimalizálni a képet.

A Samsung megkapó 8K TV sorozata Magyarországon 2018. szeptember 21-től előrendelhető, a konstrukciók ugyanakkor 2018. október közepétől kerülnek a hazai viszonteladók polcaira. Azon felhasználók, akik az előrendelési időszakban előjegyzik a szerkezetet, ráadásként kapják a Samsung Harmannal együttesen fejlesztett HW-N950/EN prémium soundbarját is, amely alkalmas a Dolby Atmos és DTS:X hangformátumok lejátszására éppúgy.