Májusban újból e-motorsport bajnokságot indít a TOYOTA GAZOO Racing

Májusban újból e-motorsport bajnokságot indít a TOYOTA GAZOO Racing

A TOYOTA GAZOO Racing (TGR) közzétette a TOYOTA GAZOO Racing GT CUP (TGR GT Cup) 2022-es szezonjával kapcsolatos terveit – az online verseny a Gran Turismo 7 tekintetében PlayStation 5 (PS5) és PlayStation 4 (PS4) konzolokon áll rendelkezésre. A versenyzőket új pályák és gépkocsik, például a GR010 HYBRID várja ezt követően.

A TOYOTA GAZOO Racing GT Cup globálisan meghirdetett online versenysorozatként teszi elérhetővé az egész GR kínálatot, beleértve a közúti GR gépkocsikat és a versenyautókat is. Az ez évi szezonban hét versenyre kvalifikálhatják magukat a résztvevők: a 24 leggyorsabb pilóta áll ezt követően rajthoz a döntőben. A sorozatról a következőkben részletezett linken megfigyelhető teaser videó: TOYOTA GAZOO Racing GT Cup 2022 online race – YouTube

Az ez évi eseményhez a Gran Turismo 7 adja az alapokat, ahol utólag letölthető tartalomként például a múltidéző Toyota Supra GT500 ’97 (Castrol TOM’S) szintén rendelkezésre fog állni. Ezenkívül elsőként a Subaru is megjelenik a TGR e-motorsport partnereként, mindent összevetve az ötödik fordulóban a GR86 mellett a korszerű Subaru BRZ is választható lesz.

A Subaru és a TGR együttesen, barátságos küzdelemben fejlesztette a Subaru BRZ-t és a GR86-ot, a két cég ugyanakkor partner maradt az egyre jobb gépjárműk építésében. Ugyanezt a filozófiát terjeszti ki a két társaság a virtuális versenyzés világára is. Ajánlott lesz nyomonkövetni mindkét gépjármű párharcát a valódi és a digitális motorsportok világában szintúgy.

A TGR tervei alapján aktívan részt vesz az elkövetkezendő időszakokban is az e-motorsportokban, annak érdekében, hogy a versenyzés élménye a lehető legtöbb ember részére minél közelebbről megtapasztalható legyen, országhatároktól vagy életkortól függetlenül.