Masszív Panasonic akciókamera

Masszív Panasonic HX-A1 akciókamera

Továbbra is hódítanak a kompakt akciókamerák. Ezt bizonyítja az új Panasonic HX-A1 kamerája is.

A Panasonic úgy alakította ki új akciókameráját, hogy szinte bárhova kényelmesen biztonságosan fel tudjuk fogatni. Ennek köszönhetően az akciókamera használata során a használójának mindkét keze szabadon marad. A technikai jellemzőit tekintve egyből szembetűnik, hogy külső tok nélkül is 1,5 m mélységig vízálló, illetve 1,5 m magasságig ütésálló az új kamera. További előnye hogy akár -10°C hőmérsékletig is használhatjuk. A Panasonic HX-A1 modell 1280×720 pixeles felbontása nem tekinthető a legnagyobbnak, ugyanakkor a másodpercenkénti 60 kockás rögzítési sebesség bőven kárpótol a gyors jelenetek elmosódásmentes, pontos megörökítésének lehetőségével. Amennyiben még nagyobb felvételi sebességre lenne szükségünk, hogy például lassított felvételen játsszuk vissza az eseményeket, akkor használhatjuk a készülék 848×480 pixeles, 120 kép/s felvételi módját.

A Panasonic HX-A1 akciókamera 1,5 m mélységig vízálló, illetve 1,5 m magasságig ütésálló, és 1280×720 pixeles a felbontása. A képen szétszedett állapotban
A Panasonic HX-A1 akciókamera 1,5 m mélységig vízálló, illetve 1,5 m magasságig ütésálló, és 1280×720 pixeles a felbontása. A képen szétszedett állapotban

A Panasonic az új akciókameráját külön infravörös fényforrással is ellátta. Ennek segítségével képesek lehetünk korom sötét éjjelen, illetve rossz megvilágítású– mint például barlangok, sötét erdő stb. – helyeken is a használatára. Mindezek mellett a kamera ultrakompaktnak nevezhető, hiszen a súlya mindössze 45 g. A Panasonic HX-A1 akciókamerába épített Wi-Fi csatlakozónak köszönhetően képes okostelefonokhoz vagy tabletekhez kapcsolódni, és a képi információkat átküldeni. Ezáltal egyből megállapítható, látható, hogy a kamera által rögzített látómező megfelelő-e számunkra. Természetesen a közösségi oldalakon és azonnal megoszthatjuk feltételeinket.

A Panasonic HX-A1 akciókamera kicsi és strapabíró
A Panasonic HX-A1 akciókamera kicsi és strapabíró

A Panasonic HX-A1 akciókamera alapcsomagjában egy több funkciós rögzítőt, illetve egy kameraállványos rögzítőt is találunk, ezek segítségével biztonságosan rögzíthetjük kameránkat akár sisakon, akár hátizsákon, de még szemüvegen is.