Művészetek Völgye – Másfélszer több jegy kelt el, mint múlt évben

Művészetek Völgye – Másfélszer több jegy kelt el, mint múlt évben

Hatvan százalékkal több jegyet adtak el a Művészetek Völgyére, mint előző évben, és összesen csaknem 200 ezren voltak a találkozón.

A 27. Művészetek Völgye tíz napig várta a vendégeket Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden; az első hétvégén közel 60 ezren, a újabb hét napon mindazonáltal 140 ezren fordultak meg a Művészetek Völgyében.

Mint közölték, idén több új helyszínnel bővült a rendezvény palettája: Szirtes Edina Mókus kicsiny kertjében színészek, muzsikusok és mesélők adták egymásnak a kilincset, Kőbánya Udvarában mindenki megtalálta a neki tetsző muzsikát. Az ez évi parádé egyik legkülönlegesebb színtere a Cirque du Tókert volt, amely az újcirkusz és a kortárstánc neves hazai társulatait vonultatta fel a Vigántpetenden felállított valódi cirkuszi sátorban.

A parádén a hazai könnyűzenei színtér leginkább közkedvelt zenekarai mellett fellépett a francia Deluxe és a Nouvelle Vague, sőt még az amerikai Pink Martini feat. China Forbes.

A Momentán Udvar legkedveltebb vendégei voltak Dolák-Saly Róbert, Ganxsta Zolee és Zacher Gábor, de a naponta jelentkező Éjjel-nappal Momentán című improvizációs szappanopera is tekintélyes sikerrel futott. Harcsa Veronika saját udvarában a magyar dzsessz legjelesebb képviselőivel, a 10 nap alatt összesen 40 dzsesszkoncerttel várta a érdeklődőket.

Hobo idén versestjeivel varázsolta el közönségét saját udvarában Taliándörögdön. Idén első alkalommal volt jelen a Magyar Nemzeti Filmarchívum a parádén; neves volt az animációsarok, ahol a gyerekek maguk rajzolhattak filmkockákat, amelyeket egy 90 éves géppel aztán mozgásba is hozhattak.

A Völgykomolyzene és Virtuózok helyszínén, a római katolikus templomban a 10 nap alatt több mint 30 koncert várta a vendégeket.

Idén Taliándörögd várta a színház szerelmeseit: több száz embert fogadott az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap hozzájárulásával megvalósuló három színházi színtér.

A Nemzeti Szín-Téren, az SZFE Globe és a Fidelio Színház Színpadán közel 70 előadást láthattak a nézők.

A Művészetek Völgyében ezúttal 211 kézműves és 60 vendéglátós volt ott – közölték a rendezvény szervezői.

mti