NGM: 26 milliárd forint képzési és képzési célú pártfogást nyert 54 szervezet

NGM: 26 milliárd forint képzési és képzési célú pártfogást nyert 54 szervezet

Összesen 26 milliárd forint nevelési és képzési célú patronálást nyert 54 szervezet – közölte Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Közölte, hogy a szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztése című pályázaton 41 intézmény jutott összesen 20 milliárd forintnyi, százszázalékos intenzitású támogatáshoz. A forrásokból a szakképző intézmények kapacitása és eszközrendszere fejleszthető.

A nem állami szervezetek munkaerő-piaci szolgáltatásainak támogatására kiírt pályázaton négy szervezet összesen majdnem 2 milliárd forint segítséget nyert. A támogatással a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat programjaiban nyújtott szolgáltatások civil és nonprofit szervezetek szolgáltatásaival egészíthetők ki.

Az Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése – képzés és mentorálás című felhíváson négy szervezet csaknem 3,7 milliárd forint uniós patronálást nyert olyan programokra, amelyek az önálló vállalkozóvá váláshoz létfontosságú kompetenciákat fejlesztik, a vállalkozói ismereteket bővítik.

Öt egyesület és alapítvány 58 millió forint hozzájárulást nyert a digitális világból mostanáig kimaradók – különösen a fogyatékkal élők – digitális kompetenciáinak fejlesztésére, digitális felzárkóztatásukra – közölte az államtitkár.