Nindzsákat toboroz egy japán prefektúra

Nindzsákat toboroz egy japán prefektúra

Nindzsáknak írt ki álláshirdetést a japán Aicsi prefektúra, hogy a sötétség és lopakodás mestereinek hozzájárulásával lendítse fel turistaforgalmát.

A kiválasztott hat nindzsát teljes munkaidőben foglalkoztatnák, havi 180 ezer jen (441 ezer forint) fizetéséért. Aicsi prefektúra felelős személyeinek véleménye alapján a jó fizikum és az akrobatikus képességek a munkára való alkalmasság alapfeltételei, de nem követelik meg a harci tapasztalatot a jelentkezőktől.

A nindzsák a japán feudális társadalom „árnyharcosai” voltak. A prefektúra viszont inkább azt valószínűsíti, hogy a reflektorfénybe kerülő aicsi nindzsák ezután sok turistát vonzanak. A szerencsés kiválasztottaknak színpadi előadásokon, ráadásul rádiós- és televíziós műsorokban kell helyt állniuk.

A hatos fogat olykor angol nyelven megjelenik ezt követően, ezért a japán nyelvtudás nem kötelező, mindössze előnyt jelent, ugyanakkor a történelem és a turizmus iránti szenvedélyt elvárják az állásra pályázóktól – írta a BBC News.

A hirdetésre bárki jelentkezhet, aki betöltötte a 18. életévét. A jelentkezési határidő március 22. A kiválasztottaknak kevés idejük lesz a felkészülésre, április végén tudniillik már nézőközönség előtt debütálnak.

A nindzsák a 17. században tűntek el, és a velük kapcsolatban ma élő hiedelmek terjedelmes része legendákon és mítoszokon alapul. A Japánba érkező turisták ellenben élénken érdeklődnek a nindzsák iránt, ezért egyre több prefektúra igyekszik kiaknázni ezt a lehetőséget.

mti