November végén mutatják be Budapesten a We Will Rock You című musicalt

November végén mutatják be Budapesten a We Will Rock You című musicalt

November 24-én mutatják be a Queen dalokból készült, We Will Rock You című musicalt Budapesten, a BOK Csarnokban.

A Londonban 2002-ben mutatkozott be előadást eddig 17 országban játszották terjedelmes sikerrel, 16 millió néző látta a világban mindenfelé. Az eredeti musical szerzői engedélyt adtak a magyar alkotóknak arra, hogy saját fantáziájuk és alkotókedvük szellemében teremtsék meg saját színpadi változatukat, így az előadás a világon első alkalommal új díszlettel, jelmezekkel, koreográfiával és rendezéssel lesz érzékelhető magyar nyelven – közölték a szervezők.

A történet a 24. század elején, a Planet Mall nevű bolygón játszódik, amit egykor Földnek hívtak. Az egész világot a GaGa konszern, a Globalsoft uralja, élén a kegyetlen Killer Queennel és segítőjével, a titkosrendőrség vezetőjével: Khashoggi parancsnokkal. A látszólag boldog, biztonságos GaGa világban a fiatalok ugyanazokat a filmeket nézik, ugyanolyan ruhákat hordanak, ugyanazokat a komputer generált-zenéket hallgatják és ugyanazt gondolják. Az igazi élőzene kihalt, a hangszereket betiltották. Fiatalok egy csoportja viszont fellázad a műanyag világ ellen.

Az előadást a Vámpírok bálja és a Sakk musicalek rendezőjeként ismert Cornelius Baltus állítja színpadra. Díszlet és jelmeztervező Erkel László Kentaur, koreográfus Túri Lajos Péter, zenei vezető Köteles Géza, művészeti vezető Póka Balázs.

A Ben Elton és a Queen által jegyzett musical főbb szerepeiben többek közt Sári Éva, Egyházi Géza, Scheich Dávid, Török Anna, Veres Mónika, Balogh Anna, Zöld Csaba, Szemenyei János és Stéphanie Schlesser érzékelhető.

Az információ alapján Miklós Tibor dalszövegei és Várkonyi Zoltán magyar fordítása hűen követik Freddie Mercury és a Queen, tetejébe Ben Elton jellegzetes világát és a darab humorát.

Az előadásban olyan népszerű Queen slágerek hangzanak el, mint a Radio Gaga, Szeretni valakit (Somebody to Love), Jöjj és játssz! (Play the Game), Varázslat ez nem más (It’s a Kind of Magic), Az egész kell (I Want It All), Csak te, nincs más (No One But You), Ki élne ezáltal örökké? (Who Wants to Live Forever), Hogy harap fűbe más (Another One Bites the Dust), Bohém rapszódia (Bohemian Rhapsody) és az előadás címadó dala, a We Will Rock You.

A november 24-i bemutató után, november 25-én és 26-án délutáni és esti dupla előadásokon láthatják a musicalt a kíváncsiskodók – írták a szervezők.

mti