Novemberben három napra a főváros lesz az európai röplabdázás központja

Novemberben három napra a főváros lesz az európai röplabdázás központja

November 1. és 3. közt A főváros lesz Európa röplabda fővárosa, mivel a kontinentális szövetség (CEV) itt nyújtja át az év legjobbjainak járó elismeréseket, sőt még rendezi meg a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolását, ezenfelül tárja a közönség elé a jövő évi Eb logóját.

A magyar szövetség (MRSZ) honlapjának beszámolója alapján a sikeres Európa Liga-döntő után kapta az MRSZ azt a megtisztelő felkérést, hogy november 2-án legyen házigazdája a CEV év végi gálavacsorájának, ezenkívül az azzal egybekötött BL-sorsolásnak, amelyre a Várkert Bazárban kerül sor, ezenfelül a Budai várban található Hotel Hiltonban.

A sorsolásra meghívást kapott mind a negyven, a BL csoportkörében résztvevő klub küldötte.

A hivatalos program egy nappal ezelőtt, november elsején kezdődik, mert ekkor – szintén a Várkert Bazárban – mutatják be a 2019-es Európa-bajnokság logóját, amely a következő tornákra is meghatározó lesz, mert az Európai Röplabda Konföderáció vezetése olyan emblémát választott ki, amely nemcsak a jövő évi női és férfi kontinenstornáé, hanem az utána következő Eb-ké is lesz – némi nemzeti jellegű változtatásokkal.

Az eseménysorozat zárásaként november 3-án Budapesten tartják a jövő évi, lengyel-magyar-szlovák-török együttes rendezésű női Eb házigazdáinak szervezőbizottsági ülését.

mti