Óvodákat és iskolákat újítottak fel Csongrádon

Óvodákat és iskolákat újítottak fel Csongrádon

Két óvoda és két iskola épületét újították fel uniós támogatással Csongrádon több mint 280 millió forintból – tájékoztatta az önkormányzat a sajtó képviselőit.

Az információ alapján a korszerűsítésnek hála az ingatlanokat gazdaságosabban lehet fenntartani, megszépültek az objektumok, javult az ott dolgozók és a gyermekek komfortérzete.

A 380 diákot tréner Galli János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában az elavult nyílászárókat korszerűekre cserélték, pótlólagos külső hőszigetelést kapott az alkotmány, mindent összevetve télen kevesebb lesz a fűtés költsége.

Hasonló korszerűsítés történt a Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola csongrádi tagintézményében is, ahol félszáz, fogyatékossággal élő gyermeket nevelnek.

Két óvoda is komfortosabbá vált: a harminc férőhelyes Bokrosi Napsugár Óvoda és a négy csoportban száz gyermeket ellátó Bökényi Napraforgó Óvoda. Utóbbi a település második legnagyobb létszámú óvodája, mindkettő egy-egy egész városrészt szolgál ki. A beruházás esetén ezek az építmények is egész pótlólagos külső hőszigetelést kaptak, kicserélték az elavult nyílászárókat, illetve akadálymentes mosdókat alakítottak ki – áll a közleményben.

mti