Pünkösdi kulturális fesztivált rendeznek Esztergomban

Pünkösdi kulturális fesztivált rendeznek Esztergomban

A pünkösdi hétvégén változatos családi és könnyűzenei programokkal várják a vendégeket az esztergomi Vízivárosban, a Comedium Corso Utcaszínház és Korunkbeli Művészeti Eseményen – tájékoztatták a szervezők a sajtó képviselőit.

A találkozó idén minden eddiginél több családi programot nyújt. Ebben az évben a bábszínház kerül origóba, több interaktív, faragott figurákkal eljátszott előadáson szórakozhat ezután a nézők.

A nagyszínpadon az alternatív rockot játszó Magashegyi Underground mellett fellép a Follow the Flow, a hip-hop, a future bass stílusok jegyében alkotó Zion Refresh és a ’30-as évek francia swingjét játszó Créme de la pop.

A Comedium Corsón feltörekvő hazai formációkkal is megismerkedhetnek a vendégek. A kulturális kavalkád kínálatát standard és temperamentumosabb latin táncok előadása színesíti, amit a Mindszenty téren láthatnak a kíváncsiskodók.

A gyerekszigeten a kézműves foglalkozásokkal és ügyességi játékokkal hangszeres bábjátékkal, zsonglőr játszóházzal is készülnek a szervezők. A mini étterem a család minden tagja részére élményeket szolgáltat, a gyermekek készítik el azokat az ételeket, amelyeket a szülők kívánnának elfogyasztani.

A Szalézi Udvarban kismotor-, dekázó- és lóversenyben mérhetik össze tudásukat a kicsik, akik íjászkodással, körmönfonással is tölthetik az idejüket. A fesztiválról díjmentes, tematikus városnéző séta indul Esztergomba, amelyen a helység látványosságaival, nevezetességeivel találkozhatnak a résztvevők.

mti