Red Dot termékdíjas lett a Škoda Superb Combi

Red Dot termékdíjas lett a Škoda Superb Combi

A „Red Dot Award” internacionális szakértőkből álló zsűrije a korszerű Škoda Superb Combit nevezte meg győztesként a termékdizájn kategóriában. Mindent összevetve a hat hónapja bemutatott középkategóriás kombi a földkerekség talán legismertebb és legrangosabb dizájnversenyének győztese is lett.

A Škoda zászlóshajójának kombi verziója az esztétikum és a funkcionalitás isteni összhangjával hirdeti a márka mérnöki és formatervezői szakértelmét. A középkategóriás kombi megjelenése szenvedélyes, korszerű és érzelemgazdag. Kiemelkedően terjedelmes belső terével, illetve a biztonságot szolgáló vezetői segédrendszereivel, kényelmével és modernizált connectivity-megoldásaival a modern fejlesztésű Superb a középkategóriás gépjárműk legfelsőbb rétegébe került.

„Ezeknek a tulajdonságainak, szolgáltatásainak betudhatóan a Superb modellcsalád nagyszerűen startolt, egyformán jól fogadták a fogyasztók és a szaksajtó is. A kínálat csúcsát jelentő kombi most dinamizmusával, stílusos, magabiztos eleganciájával a Red Dot Design Awards internacionális szakértő-zsűrijét is meggyőzte.

„Meglehetősen örülünk, hogy a Škoda modern modellkínálatának érzelemgazdag dizájnját ilyen jól fogadták a fogyasztók és a kereskedelmi szakemberek is – mondta a Škoda vezető formatervezője, Jozef Kabaň. – Manapság a mindennapi tárgyaknak már nemcsak a használhatósága, hanem az érzelmi kifejezőereje is kardinális.” „A Škoda autói a funkcionalitás és az esztétika meggyőző egyensúlyával a következő években is kiemelkednek a kínálatból” – folytatta Kabaň.

A korszerű Superb Combi a Škoda modern, expresszív formanyelvét bontja ki a középkategóriás kombi-szegmensben. Ugyanakkor a Superb Combi a kényelem és a tágas belső tér vonatkozásában is korszerű dimenziókat nyit. 660 literes csomagtartójával a Superb kategóriájának legjobbjai közé tartozik. A hátsó ülések lehajtásával a csomagtér 1 950 literre növelhető. A hatalmas térkínálaton túl a gépkocsi a Simply Clever megoldások egész sorát nyújtja.

Red Dot termékdíjas lett a Škoda Superb Combi
Red Dot termékdíjas lett a Škoda Superb Combi

Dr. Peter Zec, a Red Dot Awards alapítója és igazgatója, kifejtette: „A Red Dot győztesei teljesítményükkel nemcsak speciális ötletes képességeiket bizonyították, de azt is megmutatták, hogy a stílus az modernizált termékmegoldások szerves része lett”. Önálló véleménye a korszerű díjnyertesről mindent összevetve szól: „A korszerű Superb sziluettje bámulaltos, ez egy csodálatos gépkocsi.”

A Red Dot Award független szakértői testülete az összes pályaművet egyenként, személyesen, és a maga területén értékel, megadott kritériumok véleménye alapján. Ilyenek az fejlesztés mértéke, a formaterv minősége, a funkcionalitás, a környezethez való illeszkedés. Az idén hatvanegyedik alkalommal átadott Red Dot díjat az egész világon a legjobb minőségű termékdizájn védjegyének tekintik. Minden évben nagyjából 5 000 pályamű érkezik 50 országból, ezáltal ez az egyik óriási dizájnverseny a világon. A zsűri független tervezőkből, formatervezést nevelő tanárokból és erre szakosodott újságírókból áll. 2016-ban a zsűri már 41 tagú volt, ami több, mint e magas presztízsű díj történetében bármikor.

A Škoda kilencedik alkalommal kapja meg a Red Dot díjat. A patinás cseh márka első modellje, amely megkapta ezt a minőséget garantáló pecsétet, az Octavia Combi volt 2006-ban. 2013-ban a terjedelmes múltú társaság korszerű, érzelemgazdag formanyelvét – amely a Škoda Rapid-nál is érzékelhető – első ízben jutalmazták Red Dot díjjal.