Ryan Sheppard amerikai tornász magyar válogatott lehet

Ryan Sheppard amerikai tornász magyar válogatott lehet

Ryan Sheppard amerikai tornász tagja lehet a magyar válogatottnak a hazai szövetség (MATSZ) elnöke, Magyar Zoltán alapján.

A MATSZ beszámolójában a versenyzőként olimpiai bajnok sportvezető közölte, ha a nagymamája révén 2015 óta magyar állampolgársággal is ellátott Sheppard egészséges, a magyar válogatottat erősítheti augusztusban a glasgow-i Európa-bajnokságon, és októberben a dohai világbajnokságon. A 22 éves tornász első alkalommal három esztendővel ezelőtt szerepelt Magyarországon, amikor versenyen kívül indult az országos bajnokságon.

Sheppard a Stanford Felsőfokú intézményben tanult, javarészben összetettben indul, kedvenc szere a lólengés.

Magyar Zoltán hangoztatta még, a felnőtt férfiaknál ebben a pillanatban hat fő alkotja a válogatottat: Berki Krisztián, Babos Ádám, Kardos Botond, Boncsér Krisztián, Kállai Zoltán és Vecsernyés Dávid.

„Ragaszkodunk ahhoz, hogy csak az lehet kerettag, aki elsőrendű tornát ismertet, ez mindazonáltal azt jelenti, hogy összetettben 77 pontot kell teljesítenie” – szögezte le.

A MATSZ elnöke hangoztatta még, még mindig van rá esély, hogy a vállműtétje után gyógyuló olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián részt vesz az őszi világbajnokságon, de nem sürgetik, ugyanis a lényeg, hogy ott legyen a 2020-as tokiói olimpián.

„Minden a terveknek megfelelően halad, mindinkább vagyok, az elmúlt három hónapban szépen javult a vállam, már fel tudom emelni a kezemet a fejem fölé fájdalom nélkül” – nyilatkozta Berki „Még járok gyógytornára, tudniillik némely mozgástartományokon javítanom kell, de az erősítés mellett már a lólengésre is újra hangsúly kerül.”

Az UTE sportolója kifejtette, már negyven páros kört is meg tud csinálni egy edzésen.

mti