Samsung ProXpress C30 nyomtatócsalád

Samsung ProXpress C30 nyomtatócsalád

A Samsung Electronics prezentálta legmodernebb ProXpress C30 multifunkciós nyomtató termékcsaládját, amely alacsonyabb működési költséget és magasabb termelékenységet kínál. A ProXpress C30 szériát főleg olyan professzionális szolgáltatásokat kínáló kereskedelmi szektorban funkcionáló kis- és középvállalatoknak tervezték, ahol a nyomtatás minősége illetve a rezsi kiadások kiemelten lényeges szempontok. A termékcsaládba három modell, a C3010ND, a C3060ND és a C3060FR tartozik.

„A Samsung célja a kezdetektől, hogy megbízható teljesítményű termékeket kínáljon alacsony TCO (Total Cost of Ownership) mellett a kis- és középvállalatok, ezenfelül a munkacsoportok részére” – közölte David SW Song, a Samsung Electronics Nyomtatási Megoldások üzletágának szenior alelnöke. – „Kereskedelmi felhasználásra szánt nyomtatóink támogatásával a Samsung olyan okos irodai környezetet fejleszt, amely fokozza a dokumentummenedzsment hatékonyságát.”

A C30-as sorozat igénybevételével az intézmények eredményesen csökkenthetik a printerek TCO költségeit, mivel a modern modellek olyan terjedelmes kapacitású tonerkazettával vannak felszerelve, amelyek kiemelkedő nyomtatási volumennel is képesek gond nélkül megbirkózni. A működési költség tovább csökkenthető a Samsung instant fusing technológiájával, amely rövidebb várakozási időt, gyorsabb nyomtatást és másolást biztosít, azonkívül csökkenti az energiafogyasztást is.

A csúcs minőségű grafikai rendszer a C30-as széria újabb kulcsfontosságú jellemzője. A 9600 x 600 dpi felbontás és a Samsung ReCP (Rendering engine for Clean Pages) technológiája gondoskodik a nyomtatott, másolt, továbbá szkennelt irományok és képek megfelelő minőségéről úgy, hogy a felesleges részleteket nem jeleníti meg, a homályos elemeket ugyanakkor feljavítja.

Az előző szériához képest a C30-as modellek általános tulajdonságai is javultak: a nyomtatási sebesség 26 ppm-ről 30 ppm-re nőtt, azonfelül a tonerkapacitás 6K/3,5K-ról 8K/5K-ra, a papírkapacitás ugyanakkor 1400 lapra emelkedett. A 800 MHz-es dual CPU processzornak betudhatóan a modern modellek az elődökhöz képest 50 százalékkal gyorsabb teljesítményre képesek, azonkívül a nyomtatási, másolási és lapolvasási sebességük is nőtt.

A C30-as sorozat elemei XOA kompatibilisek, ezáltal bizonyos független szoftvergyártók által kínált megoldások, akárcsak a Ringdale, a Scanshare vagy a Cirrato is szimplán integrálhatók a készülékekbe. A felhasználók a C30-cal kapcsolatos nyomtatási információkat az okostelefonjaikon és tabletjeiken szintén elérhető Samsung Printing Catalog mobilalkalmazáson keresztül követhetik nyomon, mely applikáció jó néhány felhasználóbarát útmutatót is magába foglal Samsung nyomtatókhoz és másolókhoz.