Samsung Xpress SL-M2026 nyomtató toner cseréje

A lézernyomtatók piacán az egyik legjobb ár-érték aránnyal bíró nyomtató a Samsung Xpress SL-M2026. Míg régen vagyonokba került egy lézernyomtató, manapság már ezt és az ehhez hasonló nyomtatókat már 18-20 ezer forintos áron megkaphatjuk.

Otthoni használatra ideális lehet: 331×215×178 mm méretével nem sok helyet foglal, súlya csupán 3,9 kg, így könnyen átrakhatjuk az egyik helyről a másikra. Percenként akár 20 lapot is nyomtathatunk vele, és a nyomtatni kívánt dokumentumot pendriveról is be tudja olvasni a készülék. Sokak számára hátránya lehet azonban, hogy csak fekete-fehéren képes nyomtatni.

Az alábbi bejegyzésben leírjuk, hogyan cserélhetjük ki ebben a modellben a tonert, amennyiben kifogyott.

Először hajtsuk le a kimeneti támaszt (1), majd nyissuk fel a nyomtató első fedelét (2). Így belelátunk a nyomtató belsejébe, itt helyezkedik el a toner. Az elhasznált tonert emeljük ki óvatosan.

A tonert mindig a fogantyúnál fogjuk meg, így nem lesz festékporos a kezünk. Az új festékkazettát bontsuk ki, vigyázva annak külsejére, majd rakjuk be az elhasznált toner helyére.

Végezetül csukjuk vissza az első fedelet. Már ki is cseréltük a tonert. Egy toner általában 700-800 oldal kinyomtatására elegendő. Ehhez a készülékhez is vásárolhatunk kiváló minőségű utángyártott tonert, így pénztárcánk is örülni fog.

Jó nyomtatást kívánunk!