Sikerrel szerepelt a tokaji aszú a Best Wine of the World versenyen

Sikerrel szerepelt a tokaji aszú a Best Wine of the World versenyen

A Patricius Borház 2007-es évjáratú, 6 puttonyos tokaji aszúját választották a Föld negyedik legjobb édes borának a Best Wine of the World 2017 (A Föld legjobb bora 2017) borversenyen.

Az információ alapján a Best Wine of the World a legnagyobb és legnehezebb borverseny a világon, a nevezett borok mindössze 1 százalékát díjazzák.

A Patricius Borház bora a nevezett több mint 22 500 bor közül került a döntőbe, ahol 180 bor közül sorolták a negyedik helyre.

Ugyanezt a bort ezelőtt már két másik elismert internacionális borverseny, a Challenge International du Vin, Bordeaux és az International Wine Challenge, London szakértői is aranyéremmel jutalmazták.

A jelentékeny eredmény újabb elismerése a tokaji borvidék rendkívüli adottságainak és megerősíti, hogy a tokaji aszú nemzetközileg is példa nélküli bor – áll a közleményben.

A Patricius Borház a borvidék nyolc dűlőjében, összesen 85 hektáron gondoz szőlőket. Borai több mint 50 internacionális aranyérmet nyertek, 2013-ban a borházé lett a Magyarország legjobb kinézettel rendelkező szőlőbirtoka, 2016-ban az Év pincészete díj.

mti