Sikerrel zárult a MÁV Szimfonikus Zenekar turnéja Kínában

Sikerrel zárult a MÁV Szimfonikus Zenekar turnéja Kínában

Nagy sikerrel zárult a MÁV Szimfonikus Zenekar ünnepi turnéja Kínában; az együttes hét koncertet adott öt településben – olvasható a zenekar közleményében.

Mint írják, az együttes a napokban érkezett haza csaknem kéthetes fellépéssorozatáról, amelyiknek pekingi koncertje a két állam diplomáciai kapcsolatának 70 éves évfordulójára rendezett ünnepségsorozat záróeseménye volt.

A MÁV Szimfonikus Zenekar hét koncertet adott Kína öt településében nyolc nap alatt az elmúlt két hétben. A turné apropója, a magyar-kínai diplomáciai kapcsolatok kerek évfordulója, amely egybeesik a Kínai Népköztársaság megalakulásával. A zenekar december 28-i koncertje volt az évfordulóra rendezett ünnepségsorozat záróeseménye, a hangversenyen jelen voltak a pekingi magyar külképviselet munkatársai is.

Az együttes ezentúl a Peking melletti Tiencsinben adott két koncertet, ezt követően 31-én és az újév első napján a tajjüani Shanxi Grand Theaterben lépett fel, majd a tartományi fővárosban, Csangsában szerepeltek programjukkal, hogy azután a turné utolsó állomásán a sanghaji operaházban zárják a fellépéssorozatot – áll a közleményben.

Mint írják, a magyar együttest valamennyi helyszínen óriási és új koncertteremben látták vendégül, ahol minden alkalommal teltház előtt és hatalmas sikerrel játszott a helyi közönségnek. A hangversenyeken Bartók Béla, Kodály Zoltán, Dohnányi Ernő, Ránki György és Erkel Ferenc zenekari műveit játszották, a januári koncerteken az újév tiszteletére pár Strauss-művel is kiegészült a program. Az együttest valamennyi előadáson Medveczky Ádám vezényelte, aki ezen a turnén lépett első alkalommal kínai nagyérdemű elé.

MTI