Szikra-díj – A Gryllus testvérek kapták az életműdíjat

Szikra-díj – A Gryllus testvérek kapták az életműdíjat

Már negyedik alkalommal ítélték oda a legjobb keresztény szellemiségű előadókat elismerő Szikra-díjat. A díjátadó a koronavírus-járvány okán ezúttal jelképesen zajlott le, az életműdíjat Gryllus Dániel és Gryllus Vilmos kapta.

A zsűri hat kategóriában választott ki győzteseket, ezenfelül életműdíjat és különdíjat is odaítéltek, a közönségdíj győztesét mindazonáltal online szavazással döntötték el.

A legjobb dal a Staykids Nászút című felvétele lett, a legjobb dicsőítő dalnak Jáger Bandi és Malek Andrea Kegyelmed oly nagy című számát választották, a legjobb dalszöveg Szabó Balázs Majdnem-je, a legjobb zenei produkció a Moped Loewen Sinking című dala, a legjobb élőben előadott produkció Szabó Balázs Ó, mily hű barátunk Jézus című száma, a legjobb videoklip a Stu33 Falu szélén című dalához készült kisfilm lett.

Különdíjban részesült az Eucharist & Friends Győzelemről című dala, a közönségszavazatok alapján a Crux együttes Megváltottál című száma lett a legkiemelkedőbb alkotás.

A zsűri Gryllus Dánielnek és Gryllus Vilmosnak, a Kaláka együttes alapítóinak ítélte oda a pályájuk alatt jelentős keresztény szellemiséget képviselő előadók részére megalakított életműdíjat.

A szakmai zsűri elnöke Bolyki György zenész, producer, a Szikra Projekt vezetője volt, a grémiumban Gável Gellért író, dalszerző, gitárművész, Horváth Gergely rádiós műsorvezető, Kübler Dániel zenész, a Keresztkérdés frontembere, Lackfi János író, költő, Madarász Isti filmrendező, forgatókönyvíró és Mező Misi zenész, a Magna Cum Laude frontembere kapott még helyet.

A legnívósabb keresztény szellemiségű szerzők és előadók elismerését célzó indítvány az amerikai GMA Dove Awards mintájára és szakmai partnerségével alakult meg, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Nemzeti Kulturális Alap segítségével, a Hangfoglaló Program partnerségével valósult meg.

Valamennyi kategória győztese (az életműdíjas kivételével) a Szikra Projekt támogatási programjának résztvevője lesz a 2020. április 1. és december 31. közti időszakban.

mti