Tehetséges fiatal művészekkel idézi meg az elveszett órát a Samsung

Tehetséges fiatal művészekkel idézi meg az elveszett órát a Samsung

Az óraátállítás sokak részére fárasztó nehézség, amely felforgatja a napi rutint, de egy kis kreativitással ebben a több mint százéves hagyományban is felfedezhetők speciális pillanatok. Március 27-én hajnalban elkezdődött a nyári időszámítás, az éjszakában eltűnő egy óra ellenben nem veszett el nyomtalanul. A Samsung hazai fotósokkal és filmesekkel összefogva örökítette meg a kieső órát a Galaxy S22 speciális kamerájával. A fiatal művészek Szombat Éva, fotóművész és Pálfi György, direktor mentorálása mellett egészen sajátos hangulatokat idéznek meg abból az órából, amely soha viszont nem létezett.

A Samsung Galaxy S22 eszközök Nightography, éjszakai felvételek funkciójával a legsötétebb órákban ugyancsak nagyon jó fotók és videók állíthatók elő. A 23 százalékkal nagyobb szenzornak és a modern, adaptív pixelszenzornak hála a kamera több fényt képes összegyűjteni, ezáltal részletesebb, élénkebb képek állíthatók elő éjszaka vagy gyenge megvilágítás mellett is Hogyan teljesít a kamera egy nem létező órában? Erre a kérdésre keresték a választ azok a fiatal, tehetséges szerzők, akiknek a Samsung lehetőséget adott, hogy megmutassák a saját elképzeléseiket az elveszett óráról. A társaság a Galaxy S22 szériával megint olyan eszközöket ad a művészek kezébe, amelyekkel kifejezhetik a kreativitásukat és könnyűszerrel megoszthatják az alkotásaikat a közönségükkel.

A fotósok a Nightography, éjszakai felvételekkel és a Professzionális kamera beállításaival olyan sejtelmes, misztikus jeleneteket mutatnak meg a hazai éjszakából, amelyeket ezelőtt valószínűleg senki sem láthatott. Szombat Éva, Capa-nagydíjas fotóművész és csapata, Bede Kincső, Gajewszky Anna, Legát Anna Franciska, Szigligeti Balázs és Takács Márton a fények és árnyékok játékára, a speciális karakterekre és a szokatlan terekre volt kíváncsi az elveszett órában. Az szerzők egyéniségét és magán inspirációit tükröző képekről visszaköszönnek ismerős, de sosem látott városlakók, Budapest építészete egy teljesen új megvilágításban, a egy Frankel Leó úti bisztró szürrealisztikus vendégei és a természeti környezet problémamentes éjszakai nyugalma.

„Izgalmas volt a Samsung csúcsmobiljával fotózni, felettébb sok mindent sikerült belesűríteni a segédkezésével abba az elveszett órába, amiből mindannyian kiindultunk. A hangulatot együttesen találtuk ki, de mindenkit másképp ihletett meg ennek az eltűnt időnek a gondolata, és a végeredmények is fölöttébb különbözőek lettek. Szerencsére a Galaxy S22 Ultra minden alkotói igénynek meg tudott felelni, egy éjszakai dunai látképtől kezdve szürreális jeleneteken és csendéleteken át egy vurstli részletgazdag forgatagáig.” – hangoztatta Szombat Éva.

„Olyan volt a „nemlétező órában” forgatni, mintha egy misztikus világban: egy David Lynch filmben, vagy egy Black Mirror vagy Twilight Zone epizódban jártunk volna. A Galaxy S22-vel az operatőreink megörökítették, hogy milyen ebben a nem létező órában Budapest. Mikor is valami van – és még sincs. Budapest aznap éjjel ezt adta.” – tette hozzá Pálfi György, Balázs Béla-díjas direktor, az operatőrök mentora.

A mozgóképes anyagokat három fiatal művész, Császár Dani, Fecske Flóra és Jecs Viktor készítették, Pálfi György vezetésével. A filmesek is egész szabadságot kaptak és külön-külön vették fel az elveszett óra jeleneteit a Galaxy S22 Ultrával, ezekből állt össze a tetszetős film. Az együttes zenére felfűzött alkotásban szintén megjelenik a jellegzetes pillanat varázslata, a grandiózus, kihalt terek hajnali pompája vagy éppen az éjszaka különös fényei és árnyékai. A irreális felvételekhez a Galaxy S22 szerkezetek legokosabb funkcióit használták az szerzők, a szereplők mozgását követő Önvezérelt kameraigazítástól, egészen a Digitális videóképstabilizátorig.

„Roppant módon örülünk, hogy újra fiatal magyar művészekkel dolgozhatunk közösen és szövetségben megmutathatjuk, milyen ötletes megoldásokra ad lehetőséget a modern műszaki megoldás – hangoztatta Samu Zsófia, a Samsung Magyarország kommunikációs vezetője. – A jövő tehetségei megmutatták, mi minden férhet bele egy elveszett órába, a Galaxy S22 sorozat Nightography, éjszakai felvételek funkciója ugyanakkor remek társuk volt ebben. Nagyszerű volt látni, milyen sokféle, rendhagyó szemléletmód kifejezéséhez járultak hozzá a készülékeink.”