Tizenötezer látogatót vonzott a BMW Group Magyarország patronálásával rendezett Brain Bar jövőfesztivál

Tizenötezer látogatót vonzott a BMW Group Magyarország patronálásával rendezett Brain Bar jövőfesztivál

Robotok, tudósok és szuperanyák – mindössze néhányan azok közül, akiknek hála egy kicsit a jövőbe láthattunk Európa legnagyobb jövőfesztiválján, a Brain Baron. A kétnapos eseményen több helyszínen összesen 63 előadó várta a érdeklődőket, akik a Föld legizgalmasabb gondolkodóinak saját történeteiből inspirálódhattak. Az idén ötéves jövőfesztivál idén is a BMW i előtérbe állított támogatását élvezte.

A jövőfesztivál első napján olyan izgalmas előadók léptek színpadra, mint Ben Goertzel, Sophia robot megálmodója vagy az ifjú vállalkozó, a mindössze 14 éves Mikaila Ulmer, aki saját limonádé cégének vezérigazgatója. Színpadon láthatták a résztvevők a jamaikai származású David Zilbert, a planéta talán legjobb éttermének tartott Noma fermentációs igazgatóját. Előadást tartott még Kingsley Donaldson, Gary Smith és Fővárosi Ilona, illetve, Dr. Porkoláb Imre ezredes.

A fantasztikus felépítésnek betudhatóan az előadások interaktívak voltak, a nagyérdemű például Kristina Lunz és Varga Judit a nemzeti szuverenitás kérdését körbejáró vitájánál is igen aktívnak bizonyult. A program a Bazilika előtti téren zárult, ahol Jordan Peterson, kanadai sztárpszichológus a színpadon „rendelt”, mindent összevetve az ő előadása alatt többször is lehetőséget kaptak a résztvevők, hogy kérdezhessenek napjaink egyik meghatározó gondolkodójától.

A Brain Bar második napja újabb izgalmas programokkal várta érdeklődőket. Óriási kíváncsiság övezte a világhírű paleontológus, Jack Horner, a Jurassic Park szakmai tanácsadójának előadását, aki az őslények feltámasztásának lehetőségéről is beszélt. Az emberek és robotok kapcsolatáról tartott előadást Ken Goldberg, korunk egyik hatalmas polihisztora, akit felesége Tiffany Shlain, filmrendező követett a színpadon. A csodaházaspár például arról is ismert, hogy hetente egy nap „tech shabbatot” tartanak, azaz teljesen kikapcsolják a modern műszaki megoldást az életükből. Ennek pozitív hatásairól is meséltek a Brain Bar színpadán.

A kétnapos esemény fináléjában utolsóként a 71 éves kanadai Maye Musk lépett a színpadra. Az egészséges életmódjának betudhatóan kitűnő formában található üzletasszony, aki három gyermek édesanyja és 11 gyermek nagymamája, közvetlen hangvételű beszélgetés keretében osztotta meg sajátos gyereknevelési módszereit, melynek betudhatóan mindhárom gyermekét világhírű üzletemberként jegyeznek.

A Brain Barra több mint 15 000 vendég érkezett több mint 90 országból, köztük oktatók és tanulók, akik idén is ingyen regisztrálhattak a kétnapos eseményre.

A BMW Group Magyarország az alapítás évétől, 2015-től patronálja a Brain Bart a BMW i almárkán át. A bajor prémiumgyártó idén a BMW iNSPIRATION Lounge-ban várta az érdeklődőket, akik a BMW elektromos és plug-in-hibrid modelljeit, az i3-ast és az i8-ast is kipróbálhatták. A BMW idei keynote előadója a BMW i termékmenedzsment vezetője, dr. Alexander Kotouc volt, aki a „Pimp my Ride” című panelbeszélgetésben volt ott Palkovics László Innovációs és modern műszaki megoldás miniszterrel, sőt még Szőke Zoltánnal, a Robert BOSCH Kft. Fővárosi Fejlesztőközpontjának osztályvezetőjével. Dr. Kotouc a BMW Group iNSPIRATION Lounge-ban újabb, eltérő csoportoknak szóló beszélgetéseket folytatott a jövő elektromos járműveinek és mobilitási szolgáltatásainak fejlesztése mögött álló tervezési folyamat lépéseiről, érdekességeiről. A BMW iNSPIRATION Lounge-ba vendégek Osvárt Andrea BMW márkanagykövettel és az ismert vloggerrel, az elektromos autózás szakértőjével, Horváth Andrással, ismertebb nevén Handrassal is találkozhattak.