Több mint 131 ezer fontért kelt el Micimackó ikonikus hídja

Több mint 131 ezer fontért kelt el Micimackó ikonikus hídja

A. A. Milne Micimackó-történeteinek ikonikus hídja több mint 131 ezer fontért kelt el egy angliai árverésen – adta hírül a BBC News.

Az ashdowni erdőben 1907-ben épült fahíd volt az, ahol a Micimackó-történetek írója, A. A. Milne gyakran játszott fiával, Christopher Robinnal, és a híd Micimackó és barátai kalandjainak központi helyszínévé vált a Százholdas Pagonyban.

A hidat 1997-ben lebontották, mivel elkopott a sok-sok vendég alatt, és a Walt Disney társaság támogatásával egy újat építettek. Az eredeti hidat az ashdowni erdő centrumában megőrizték és a helyi önkormányzat nemrég engedélyt adott arra, hogy felújítsák. Helyi tölgyfát használva pótolták ki a hiányzó elemeket, és a teljesen felújított hidat kínálták árverésre.

A Summer Place auckciósház mesterei csaknem 60 ezer fontra becsülték árát, de titkon remélték, hogy akár 240 ezer fontot is fizethet érte új tulajdonosa.

Az aukciósház a Föld minden tájáról kapott ajánlatot a hídra. „Felvillanyozott minket a óriási teljes körű kíváncsiság, de örülünk annak, hogy hazánkban marad a híd” – mondta James Ryland, az aukcióért felelős mester.

A vevő Lord De La Warr, akinek Buckhurst Park nevű birtoka Kelet-Sussex grófságban van. A birtok része az az erdő – az Ötszáz Holdas Pagony – amely a Micimackó-történetek Százholdas Pagonyát ihlette. „Büszkén állítjuk ki a hidat a birtokon” – mondta Lord De La Warr, aki reményének adott hangot, hogy sok gyermek és felnőtt fogja megcsodálni az eredeti hidat birtokán.

mti