Több mint 1,8 milliárd forintból modernebb lesz a szegedi jogi kar háza

Több mint 1,8 milliárd forintból modernebb lesz a szegedi jogi kar háza

Több mint 1,8 milliárd forintból korszerűbb lesz a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Állam- és Jogtudományi Karának létesítménye, a munka június közepétől várhatóan jövő júliusig tart.

Az egyetem, a közleményében azt írta: egyeztetést folytatott a felújításról Rovó László, az egyetem rektora, Fendler Judit, az egyetem kancellárja, Görög Márta, a jogi kar dékánja, Trócsányi László, a kar professzora, Csóti Ferenc, az egyetem műszaki igazgatója, Csaba Levente projektmenedzser, Pálffy Balázs, a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK) vezérigazgató-helyettese és Nemesi Pál, a Ferroép Zrt. vezérigazgatója.

Többek között felújítják a homlokzatot, visszaállítják a korábbi felújítások alatt lebontott toronyszobát és kupolát, üvegtetővel fedik be a ház udvarát, ahol közösségi teret formálnak ki, ezenkívül bővítik, fejlesztik az elektromos hálózatot és újabb napelemeket helyeznek el a tetőn. Új hallgatói, képzési és kari helyiségeket is kialakítanak, mindent összevetve a 3795 négyzetméter alapterületű alkotmány 4559 négyzetméterre bővül – ismertették.

Hozzátették: a kormányzati támogatásból megvalósuló felújítást a szegedi Ferroép végzi ezt követően a BMSK felügyelete alatt.

mti