Több mint negyedmilliárd forint gyűlt össze

Több mint negyedmilliárd forint gyűlt össze

Csaknem 261 millió forint gyűlt össze a közmédia ötödik Jónak lenni jó! titulussal rendelkező jótékonysági akciójában, amely a Magyar Református Szeretetszolgálatot támogatta.

A svájci református egyházak segélyszervezete (HEKS) 31 millió forinttal, a Mészáros és Mészáros Kft. 20 millió forinttal járult hozzá a jótékonysági kampányhoz – hangoztatta Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) nemzetiségi, külhoni és kihangsúlyozott projektek főszerkesztője vasárnap az MTI-nek.

Egy magánszemély 70 millió forintot érő Pest megyei kúriát kínált a szeretetszolgálatnak, a Fővárosi Nagycirkusz 104 ezer forintot gyűjtött, ezenfelül minden ötödik adományozónak ingyen cirkuszjegyet biztosított. Bekapcsolódott a jótékonysági akcióba a külföldön élő magyarság is, adományok érkeztek például Svájcból, New York-ból és Los Angelesből is.

A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. Viktória mintával festett korsóvázája 1,5 millió, Jean-Paul Belmondo francia filmszínész kabátja 800 ezer, a Forma 1-es dedikált zászló 600 ezer forintért kelt el.

Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a műsorban kiemelte: a 21. században szükség van kapaszkodókra, az egyházak közéleti szerepére. A református egyház iskolákat, kórházakat működtet, karitatív tevékenységet végez, közösséget épít. „Ha a közmédia ehhez a misszióhoz picit hozzá tudott járulni, akkor már nem dolgoztunk hiába” – mutatott rá.

A mediaklikk. hu/jonaklennijo oldalon még több tárgy megvásárolható fix áron december 31-ig, mindent összevetve többek között Dzsudzsák Balázs dedikált meze, rézkarc és rézmetszet a Tiszántúli Református Egyházkerület és Református Kollégium Gyűjteményeiből, Dani Gyöngyi paralimpikon vívó mellvédje, Udvaros Dorottya dedikált lemezei, Baji Balázs gátfutó dedikált versenycipője, a magyar férfi kosárlabda válogatott játékosai által dedikált kosárlabda, a magyar női kosárlabda válogatott játékosai által dedikált mez, Pege Aladár 1982-es dedikált bakelit lemeze, sakktábla Lékó Péter és Vlagyimir Kramnyik dedikálásával, Gyurta Gergely dedikált nemzeti pólója és Gyurta Dániel dedikált érme.

A Jónak lenni jó! akciója 2012-ben a Böjte Csaba szerzetes alapította Dévai Szent Ferenc Alapítványt csaknem 100 millió forinttal, 2013-ben a Katolikus Karitászt csaknem 120 millió forinttal, 2014-ben a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet 167 millió forinttal, múlt évben ugyanakkor az internacionális Gyermekmentő Szolgálatot csaknem 225 millió forinttal tudta támogatni.

mti