Több mint négyszázmillió forintból újítanak meg egy városrészt Simontornyán

Több mint négyszázmillió forintból újítanak meg egy városrészt Simontornyán

Több mint négyszázmillió forintos támogatással, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében újítanak meg egy városrészt Simontornyán – közölte a település független polgármestere sajtótájékoztatóján.

Csőszné Kacz Edit közölte: az önkormányzat 415 millió forintot fordít az üzem utca mellett fekvő, csaknem egy hektáros, barnamezős vidék rendbetételére.

A projekt keretében felújítják az önkormányzati tulajdonú Városüzemeltetési Kft. épületét és új tűzoltószertárat építenek. A negyven taggal funkcionáló helyi önkéntes tűzoltó-egyesületnek pillanatnyilag nincs telephelye, a korszerű szertárban el tudják rakni ezt követően az egyesület tűzoltóautóit – tette hozzá.

Az érintett régióban később két inkubátorcsarnok is épülhet.

A rehabilitáció célja, hogy a vállalkozások, befektetők és a lakosság részére vonzó, környezetileg fenntartható települési környezet alakuljon ki – nyilatkozott a polgármester.

Az idén kezdődő, hároméves projekt részeként a környezettudatosságot segítő és bűnmegelőzési programokat, szakmai, közösségi fórumokat is tartanak.

mti