Több modellsorozatát frissíti ősszel a BMW

Több modellsorozatát frissíti ősszel a BMW

A korszerű BMW 4-es Cabrio palettáján három új hajtáslánc-változat jelenik meg, a BMW X1 xDrive18d és a BMW X2 xDrive18d modellpáros alapfelszereltsége a nyolcfokozatú Steptronic automataváltóval bővül, a BMW 1-es széria, a BMW 2-es Gran Coupé, a BMW X2, a BMW X3 és a BMW X4 modellekhez új karosszériafényezési árnyalatok válnak elérhetővé, a My BMW okostelefon-alkalmazás új funkciókkal gazdagodik, a BMW i3 Unique Forever Edition különkiadás mindazonáltal világpremierjét ünnepli.

A BMW iX és a BMW i4 idén novemberben kezdődő piaci bevezetése a tisztán elektromos meghajtású prémium mobilitás új korszakának kezdetét is jelöli. A fenntartható vezetési behatás mellett a két újdonság a vezetést támogató rendszerek kapcsán kifejlesztett legújabb innovációkat is a bajor prémiummárka használóinak kezébe adja, mialatt a BMW iDrive operációs rendszer új generációja a vezető és a jármű közti intuitív párbeszéd jövőképét is elhozza a jelenbe. Mindezekkel párhuzamosan idén ősszel a BMW portfóliójának több modellsorozata is célzott frissítéseken esik át: új hajtáslánc-változatok mutatkoznak be, a stílus és a digitális szolgáltatások kapcsán kifejlesztett fejlesztések mindazonáltal az aktuális modellpaletta sokszínűségét és csodálatos egyediségét fokozzák tovább.

A korszerű BMW 4-es Cabrio portfólióján 2021 novemberében három új hajtáslánc-változat ünnepli világpremierjét. Az elkövetkezendő időszakokban a nyolcfokozatú Steptronic automataváltó a BMW X1 és a BMW X2 újabb modellváltozatainak alapfelszereltségéhez csatlakozik. A BMW 1-es széria, a BMW 2-es Gran Coupé, a BMW X2, a BMW X3 és a BMW X4 palettáin új karosszériafényezési árnyalatok válnak elérhetővé. A My BMW okostelefon-alkalmazás átfogó funkcionalitását újabb digitális szolgáltatások fokozzák. A BMW i divízió nem kizárólagosan a BMW iX és a BMW i4 modelleket gurítja reflektorfénybe, mert a tisztán elektromos meghajtású prémium mobilitás úttörője, a BMW i3 idén novemberben a Unique Forever Edition különkiadással gazdagodik. A BMW iX3 DC gyorstöltőre csatlakoztatott járműtöltési folyamatait mindazonáltal mostantól előrelátó akkumulátorfűtő modern műszaki megoldás optimalizálja.

BMW 4-es Cabrio: két újabb BMW M modell és egy összkerékhajtású hajtáslánc-változat

A sportos menetteljesítmény és a nyitott tetős vezetési benyomás kettőse 2021 őszétől újabb szintre lép a BMW 4-es sorozatban. A korszerű BMW M440i Cabrio (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 7,7 – 8,3 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás (WLTP): 175 – 190 gramm / km) soros hathengeres benzinmotorját 48 Volt kapacitású mild-hibrid modern műszaki megoldás egészíti ki, az kapacitás 275 kW / 374 lóerő maximális teljesítménye a hátsó kerekek meghajtásával roppantul sportos vezetési élményt garantál. A megragadó menetdinamikát már alapfelszereltségként nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltó és M sport differenciálmű támogatja, amelyek segédkezésével a korszerű BMW M440i Cabrio 5,2 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre.

A második új BMW M modell vérpezsdítő nyitott tetős vezetési élményéhez nagymértékben hozzájárul a soros hathengeres dízelmotor és a BMW xDrive okos összkerékhajtás párosa. 250 kW / 340 lóerő maximális teljesítményével, 700 Nm csúcs forgatónyomatékával és 48 Volt kapacitású mild-hibrid technológiájával a korszerű BMW M440d xDrive Cabrio (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,0 – 6,6 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás (WLTP): 157 – 172 gramm / km) letaglózó tolóerőt ígér. A nulla-százas sprinthez mindössze 5,0 másodperc elegendő. A modellhez a nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltót és az M sport differenciálművet szintén alapfelszereltségként ajánlja a cég.

A prémium középkategória nyitott tetős négyülésesének modellpalettáját a korszerű BMW 430i xDrive Cabrio (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 7,3 – 8,1 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás (WLTP): 166 – 183 gramm / km) színesíti tovább, amely 180 kW / 245 lóerő maximális teljesítményre képes, négyhengeres benzinmotorjával, nyolcfokozatú Steptronic automataváltójával és BMW xDrive okos összkerékhajtásával 6,3 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre. A nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltó és az M sport differenciálmű a külön választható extrafelszereltség részeként rendelhető meg a modellhez.

BMW X1 xDrive18d és BMW X2 xDrive18d már az alapfelszereltség részeként nyolcfokozatú Steptronic automataváltóval

2021 őszén a vezetési impresszió és a menetkomfort új szintre lép, amint a nyolcfokozatú Steptronic automataváltó a BMW X1 és a BMW X2 újabb modellváltozatainak alapfelszereltségéhez csatlakozik. A módfelett sebes és hatékony automataváltó üzemelését kimagasló váltási kényelem és elsőrangú belső hatékonyság jellemzi. A modern műszaki megoldás az elkövetkezendő időszakokban a 110 kW / 150 lóerő maximális teljesítményre képes, négyhengeres dízelmotorral szerelt BMW X1 xDrive18d (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 5,4 – 6,1 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás (WLTP): 142 – 159 gramm / km) és BMW X2 xDrive18d (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 5,4 – 6,1 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás (WLTP): 142 – 160 gramm / km) mindenre kiterjedő alapfelszereltségét is tovább fokozza.

Az automataváltóval felszerelt modellek szintúgy 9,4 másodperc alatt teljesítik a nulla-százas gyorsulást. A külön választható extrafelszereltség részeként mindkét hajtáslánc-változathoz elérhetővé válik a nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltó is, amely kormány mögötti váltófülekkel is működtethető.

Új karosszériafényezési árnyalatok több modellsorozat tekintetében

Jó néhány BMW modellsorozat személyre szabhatóságát idén ősztől új karosszériafényezési árnyalatok fokozzák tovább. 2021 novemberétől a BMW 1-es széria, a BMW X2 és a BMW X3 palettáján a Skyscraper Grey metál árnyalat is megjelenik, míg a BMW 1-es széria és a BMW 2-es Gran Coupé opcionális extrafelszereltségei közt a BMW Individual Frozen Pure Grey metál szín, a BMW X3 és a BMW X4 portfólióján mindazonáltal a BMW Individual Aventurine Red metál szín válik megrendelhetővé.

My BMW okostelefon-alkalmazás kibővített funkciókkal

Okostelefonon elvégzett útvonaltervezés, amely véglegesítést követően a jármű fedélzeti operációs rendszerébe továbbítható; távolról előhívható élőképek a gépjármű környezetéről és aktuális állapotjelzés bárhol, bármikor; szerviz-időpontok lefoglalása és márkával kapcsolatos hírek online: a My BMW okostelefon-alkalmazással mindez lehetséges. Az okos modern műszaki megoldás a gépkocsi, a partner, a BMW márka és a BMW márkakereskedés közti kommunikáció korszerű színtereként szolgál. A My BMW okostelefon-alkalmazás funkcióinak sora idén ősszel még tovább bővül: a Remote 3D View szolgáltatáson át továbbított élőképeket példának okáért a modern műszaki megoldás a következő években önvezérelten raktározza a képgalériában, a színtér és az idő precíz megjelölésével. A csatlakoztatott modell légkondicionálójának és szellőztetőrendszerének állapotjelzője eközben az összes régebbinél átláthatóbban jelenik meg az alkalmazásban.

A My BMW okostelefon-alkalmazás az elkövetkezendő időszakokban átfogó képet ad a gumiabroncsok állapotáról is. Az újítás, amely tovább minimalizálja a kényszerpihenők kockázatát, a BMW 1-es széria, a BMW 3-as széria, a BMW 4-es széria, a korszerű BMW 2-es Coupé, a BMW 2-es Gran Coupé, a BMW Z4, a BMW X5, a BMW X6 és a BMW X7 képviselőihez áll rendelkezésre. Miután a gumiabroncsnyomás-ellenőrző rendszer megmérte, a My BMW okostelefon-alkalmazás képes a bajor prémiummárka partnerének okostelefonján mutatni az egyes kerekek aktuális nyomását, ezt követően a digitális gumiabroncs-elemző modern műszaki megoldás – amely elsőrangú a prémium szegmensben – az egyes kerekek kopását és becsült élettartamát is megjeleníti. Az okos modern műszaki megoldás a gumiabroncsnyomás-ellenőrző rendszer mérési értékeire támaszkodva, a kerekek hőmérsékletével és forgási sebességével egybevetve számolja ki a gumiabroncsok becsült élettartamát. Az aktuális gumiabroncs-nyomás mellett a modern műszaki megoldás az egyes kerekek sérüléseit is képes jelezni.

Nagy tudású akkumulátorfűtő modern műszaki megoldás a BMW iX3 modellhez

Hogy DC gyorstöltőre összekötve is képes legyen garantálni a leggyorsabb és leghatékonyabb energiafelvételt – függetlenül a működési és külső hőmérséklettől –, a BMW iX3 (vegyített energiafogyasztás (WLTP): 18,6 – 19,0 kWh / 100 km; vegyített energiafogyasztás (NEDC): 17,5 – 17,8 kWh / 100 km) járműtöltő és energiatároló technológiája idén novembertől nagy tudású akkumulátorfűtő technológiával dolgozik közösen, mint a BMW iX és a BMW i4 modellek tekintetében. Amint érzékeli, hogy a fedélzeti navigációs rendszer DC gyorstöltő állomást iktat be a tervezett útvonalba, a modern műszaki megoldás automatán megkezdi az áramforrás előmelegítését, hogy a járműtöltés megkezdésére megfelelő hőmérsékletűre melegedjen.

Testhezálló mértékű előfűtés vagy előhűtés garantálja, hogy a nagyfeszültségű akku ideális hőmérsékleten kezdi meg a töltést. A fedélzeti hőkezelő modern műszaki megoldás ehhez figyelembe veszi például az akku aktuális hőmérsékletét, a járműtöltő állomásig hátralévő távolságot, tetejébe a tervezett járműtöltési sebességet és intenzitást is.

Bemutatkozik a BMW i3 és a BMW i3s Unique Forever Edition különkiadása

2021 novemberétől a BMW i3 (vegyített energiafogyasztás (WLTP): 15,3 – 16,3 kWh / 100 km; vegyített energiafogyasztás (NEDC): 13,1 kWh / 100 km) és a BMW i3s (vegyített energiafogyasztás (WLTP): 16,3 – 16,6 kWh / 100 km; vegyített energiafogyasztás (NEDC): 14,0 – 14,6 kWh / 100 km) tisztán elektromos meghajtású prémium modellpárosa a Unique Forever Edition különkiadással gazdagodik. A limitált sorozat megnevezése a kezdetektől zéró emisszióra tervezett kompakt példa nélküli karakterére utal. A BMW i3 a hosszútávú fenntarthatóság holisztikus megközelítésének négykerekű szimbólumaként gurult be az autóipar történelemkönyvébe, nem kizárólagosan korszerű hajtáslánc-technológiája okán, de szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült, kiváltképp alacsony saját tömegű utascellájának és az utasterében alkalmazott megannyi természetes, továbbá újrahasznosított anyagnak hála is. A modell még nyolc évvel piaci bevezetése után is a károsanyag-kibocsátástól mentes nagyvárosi közlekedés teljes körű szimbóluma.

A különkiadást meglehetősen kiváló színvonalú, exkluzív dizájn- és felszereltségi tételek definiálják. A stílusos megjelenésről két BMW Individual karosszériafényezési árnyalat gondoskodik, amelyek első alkalommal válnak elérhetővé a BMW i3 és a BMW i3s modellpárosához. Az Aventurine Red metál színhez Frozen Grey metál karosszéria-kiegészítők, ameddig a Storm Bay metál színhez Frozen E-Copper karosszéria-kiegészítők társulnak. A BMW hűtőrács belső felületei szintén a karosszéria-kiegészítők praktikus árnyalatában pompáznak. A különkiadás jellegzetességeként a tervezők elhagyták a csomagtérajtón alkalmazott dekorbetétet és típusjelölést, a hátsó lökhárítót ugyanakkor fekete betéttel dobták fel. A limitált sorozat utasterében a Suite felszereltségi csomag tételeit – mindent összevetve például a Vernasca Dark Truffle bőrkárpitot, a bőrözött műszerfalat, a matt sötét tölgy fabetéteket, a bőrözött kormányt, a Carum Grey tetőkárpitot és a hangulatvilágítást – típus-specifikus dizájn-megoldások egészítik ki. Az első ülések fejtámláiban a hímzett „Unique Forever” szavak olvashatók, az első ajtókárpitok visszapillantóhoz közeli részét ugyanakkor a „One of 2,000” felirat ékesíti.