Továbbfejlesztett építőipari megoldásokra nyert segítséget a Strabag vezette konzorcium

Továbbfejlesztett építőipari megoldásokra nyert segítséget a Strabag vezette konzorcium

Építőipari munka automatizálásának, digitalizációjának kutatására, fejlesztésére, a projekt nyomon követésére nyert csaknem egymilliárd forint patronálást a Strabag Építőipari Kft. vezette konzorcium a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatására kiírt pályázatán.

A tájékoztatás alapján projekt összköltsége 2,1 milliárd forint, amelyből a vissza nem térítendő patronálás 995,3 millió forint.

A közleményben hangsúlyozzák, az továbbfejlesztett építési megoldásokat alkalmazó infrastrukturális projekt célja az építőipar megnövekedett igényeinek kiszolgálása, a munkaerőhiány leküzdése, a kivitelezés minőségének javítása, a költségek és a munkaidő csökkentése.

A kifejlesztett prototípusok alkalmasak lesznek a hazai továbbfejlesztett építőipar alapjainak megteremtésére, az elvégzett kutatásokkal, vizsgálatokkal alkalom nyílik a projektben részt vevők sajátos tudásának fejlesztésére – olvasható a közleményben.

A Strabag Építő Kft. vezette konzorcium tagja a fővárosi Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Kft.

mti