Új fejezet kezdődik: bemutatkozik a BMW Active Hybrid elektromos kerékpár

Új fejezet kezdődik: bemutatkozik a BMW Active Hybrid elektromos kerékpár

A bajor prémiumgyártó modelljeit megillető, erőteljes hajtás energiaellátásáról az alumínium vázba remekül integrált magas produktivitású aksi, miközben az elektromos kerékpározás komfortos, környezetbarát, egyszersmind biztonságos formájáról az exkluzív fejlesztésű, modernizált nyeregtechnológia gondoskodik.

A bajor prémiumgyártó modelljeit megillető, erőteljes hajtás energiaellátásáról az alumínium vázba példásan integrált magas hatékonyságú aksi, miközben az elektromos kerékpározás komfortos, környezetbarát, egyszersmind biztonságos formájáról az exkluzív fejlesztésű, továbbfejlesztett nyeregtechnológia gondoskodik.

A BMW Active Hybrid elektromos kerékpár világpremierjével a bajor prémiumgyártó újból az továbbfejlesztett modern műszaki megoldás és a kifinomult stílus lebilincselő egységét gurítja reflektorfénybe, amellyel a óriási népszerűségnek örvendő BMW Kerékpár Gyűjtemény sikertörténetében új fejezet veszi kezdetét.

Erőteljes hajtásrásegítés rövid és hosszú távon nemkülönben

A BMW Active Hybrid elektromos kerékpárt a mérnökök a szokásoknak megfelelő pedálrendszer mellett egy minden részletében korszerűsített, gépesített hajtáslánccal is felszerelték, amely az ezelőtt bemutatott változatokhoz képest most már jelentőségteljesen nagyobb erejű elektromos rásegítésre képes. Az elektromos motort a hajtó minden kerékpározási szituációban elvárásoknak megfelelően aktiválhatja és a rásegítés mértékét is a hajtás sajátosságaihoz igazíthatja. A Brose módfelett fejlett erőforrása 250 wattos teljesítményre és maximum 90 Nm forgatónyomaték leadására képes, amelyiknek hála a BMW modelljeit megillető dinamikával és agilitással ruházza fel a kerékpárt. Az elektromos motor energiaellátásáról – akár több mint 100 kilométeren át – egy 504 wattórás, magas hatékonyságú aksi gondoskodik, amely kivehető, feltöltés után ugyanakkor remekül a vázszerkezetbe illeszthető. A bajor prémiumgyártó partnere egy apró megjelenítőn állíthatja be az elektromos hajtásrásegítés mértékét; a +50%-os segédkezést kínáló ECO és a +275%-os rásegítés nyújtó TURBO módok közt négy heterogén teljesítményszint aktiválható, egészen 25 km/órás sebességig. Az okostelefonok mikro USB-aljzaton és Bluetooth-kapcsolaton át is csatlakoztathatók a kerékpárhoz.

Nagyszerűen integrált elektromos hajtáslánc az dekoratívan sportos megjelenésért

Továbbfejlesztett alkatrészeivel és magabiztos formanyelvével a BMW Active Hybrid elektromos kerékpár első pillanatra lebilincseli az aktív életmódot kedvelő rajongókat. Az elektromos motor és a jelentős hatékonyságú akku hibátlanul illeszkedik az alumíniumból készült, hidroformált vázszerkezetbe, amellyel a kerékpár dekoratívan sportos sziluettjét nyomatékosítja. A hamisítatlan BMW-s megjelenésről ezúttal is a bajor prémiummárka kerékpárvázainak jellegzetes „Bikanyak”-kialakítása gondoskodik, amely energiát és innovációt sugároz, míg a Frozen Black mélyfekete és Arctic Silver halványezüst árnyalatú fényezések az exkluzivitást hirdetik.

A BMW Active Hybrid elektromos kerékpár sárvédői szintén a legapróbb részleteket is átható újítás tetszetős bizonyítékai. Az alumíniumból készült hátsó sárvédőbe integrált LED-es lámpa nem kizárólagosan a kerékpározás biztonságát, de az újdonság hamisítatlan stílusát is fokozza.

Komfortos tekerés a forradalmi „eZone” nyeregtechnológiának hála

Az utánozhatatlan, egyszersmind biztonságos impulzus érdekében az elektromos kerékpárok jócskán fejlett nyerget igényelnek, a rendhagyóan megbízható kerékpárnyergeket gyártó Selle Royale ennek köszönhetően összefogott a BMW Group leányvállalataként funkcionáló, dizájntervezésre szakosodott Designworks műhellyel, hogy szövetségben elkészítsék a Föld első, konkrétan elektromos kerékpárokhoz kifejlesztett nyergét. Az „eZone” névre keresztelt modern műszaki megoldás (amely idén szeptembertől már kereskedelmi forgalomban szintén rendelkezésre áll) egy több részre osztott, kifinomult üléskoncepció alapjaira épül, az elektromos kerékpárok hajtási sajátosságai és az ülési anatómia szempontjai alapján. A rövid orr, a hátsó rész emelkedő ülőfelülete és a dinamikus oldalszárnyak egyesült erővel stabil üléspozíciót garantálnak, míg az elektromos kerékpárok jellegzetes gyorsulása és fékezése közben még tovább támogatják az egyensúlyozást. A forradalmi „eZone” nyeregtechnológia példás kényelméről a Selle Royale, a Designworks, a 3D Skingel és a Royal Gel együttműködéséből megszületett háromzónás bélés gondoskodik. A nyereg alsó felének üvegszálas markolata eközben a könnyebb hordozhatóságot támogatja eredményesen, ugyanis a gépesített hajtáslánc többletsúlya folytán az elektromos kerékpárok rendre nehezebbek tradícióknak megfelelő, szimpla pedálrendszerrel felszerelt társaiknál.

mti