Új gyártóközpontot formált ki a Z Elektronika Kft. Pécsen

Új gyártóközpontot formált ki a Z Elektronika Kft. Pécsen

Csaknem 200 millió forintból formált ki új gyártóközpontot az elektronikai bérgyártást és kapcsolódó fejlesztéseket, szolgáltatásokat végző pécsi Z Elektronika Kft. a baranyai megyeszékhelyen – hozta nyilvánosságra a társaság ügyvezetője a létesítmény átadásán.

Dallos Zoltán kijelentette: a több mint kétszázmillió forint saját erő és banki hitel segédkezésével megvásároltak egy használt ingatlant, amit teljeskörűen felújítottak és a cég igényeinek megfelelően átalakítottak, ezenkívül felszerelték a elengedhetetlen gépparkkal.

Pécsen mindent összevetve már két telephellyel büszkélkedhet a társaság, amely a korszerűsítésnek hála a korábbi százról száztízre növelte foglalkoztatottjainak számát – tette hozzá a társaság tulajdonos-vezetője.

A társaság a korszerű ingatlanában csaknem ezer négyzetméteren folytatja elektronikai szerkezetek, alkatrészek fejlesztését, nyomtatott áramkörök és például egy, a nagyvilágban is ismert és közkedvelt, magyar szabadalommal ellátott formatervezett gyermek orrszívó konstrukció sorozatgyártását.

Dallos László azt mondta, cégük főként az ipari szereplők részére végez bérgyártást, javarészt exportra termel, partnerei közt vannak német, svájci, görög és szlovén vállalkozások. Mindezek mellett multinacionális orvostechnikai, autóipari és biztonságtechnikai vállalkozásoknak is végeznek munkát alkatrészek gyártásával.

A találkozón Decsi István, Pécs alpolgármestere (Fidesz-KDNP) megemlítette: a korábbi években nagyon sok nagy internacionális foglalkoztató választotta Pécset otthonául termelési vagy kutatás-fejlesztési céllal kormányzati és települési támogatásoknak is betudhatóan. Hangoztatta, sikerült elérniük, hogy magasabb hozzáadott értékű munkahelyek jöjjenek ezáltal létre a településben.

A Zákány Elektronikai Kft. néven 1997-ben hozott létre, Z Elektronika néven 2007 óta funkcionáló társaság a nyilvánosan elérhető cégadatok alapján 2018-ban több mint egymilliárd forint nettó árbevételt ért el 55 millió forintos nyereség mellett, 2017-ben mindazonáltal 814 millió forint bevétel mellett 40 millió forintos eredménnyel zárt. A társaság ügyvezetője 2019-re 1,5 milliárdos árbevételt remél.

mti