Új magyar applikációt fejlesztettek az vendéglők üres időszakainak kihasználására

Új magyar applikációt fejlesztettek az vendéglők üres időszakainak kihasználására

Új magyar applikációt fejlesztettek az vendéglők csúcsidőszakon kívüli kapacitásainak feltöltésére, az alkalmazásban ebben a pillanatban 70 magas színvonalú fővárosi étterem ajánlja időpontra foglalható üres asztalait tetemes kedvezménnyel.

A DiningHour célja, hogy csúcsidőszakon kívülre szervezzen vendégeket az éttermeknek, ezáltal növelve az asztalok kihasználtságát és egyben csökkentve az ennivalók árát a fogyasztóknak.

Mint írták, ameddig a szállodák és a légitársaságok az egész világon átlagosan 70 százalék feletti kihasználtsággal működnek, az vendéglők tekintetében ez mindössze 35 százalék. A némely idősávokban előforduló sok üres asztal nagyban megnöveli a vállalkozások költségeit, így ételeiket is drágábban kell adniuk.

A kifejlesztett, repülőjegyfoglaláshoz hasonló rendszerben gyakorlatilag reggeltől késő estig vannak választható időpontok félórás bontásokban. A vendéglátóhelyek közt nagyszámú kategória megtalálható az internacionális konyhától a magyaros éttermeken, cukrászdákon és vegán éttermeken keresztül egészen a Michelin-csillagos éttermekig – írták.

A fejlesztők arra számítanak, hogy egy éven belül több száz hely közül választhatnak ezután a felhasználók, és nem kizárólag Budapesten, hanem idővel Magyarországon és a Föld más országaiban is.

A DiningHour költségmentesen letölthető a Google Play áruházból és App Store-ból, de elérhető a weben is.

mti