Új nagyberuházást indít a Mars Magyarországon

Új nagyberuházást indít a Mars Magyarországon

Közel 15 milliárd forint értékű beruházással bővíti magyarországi kisállateledel-gyárát a Mars élelmiszeripari világcég, a fejlesztéssel 120 új munkahely létesül – közölte a cég a sajtó képviselőivel.

A tájékoztatás alapján a csongrád-bokrosi üzem már most is 1000 embernek ad munkát és 50 országba szállítja termékeit.

A bővítés az elképzelések alapján idén szeptemberben indul és 2022 végére készül el. A beruházás keretében a Mars bővíti a létező technológiai kapacitást, azonfelül új kutatás-fejlesztési programot is indít.

Az információ alapján a beruházással járó fejlesztések nemcsak a vállalatnak kiemelkedően fontosak, hanem a régióban élőknek és a beszállítóknak is munkalehetőséget biztosítanak. A korszerű munkatársak toborzása alatt gépész-, villamos-, élelmiszertechnológiai és minőségbiztosítási mérnököket, továbbá munkavédelmi, amellett termelési mestereket keresnek ezután.

A beruházás tervezése és megvalósítása már a 100 éves tradíciókkal ellátott élelmiszeripari társaság teljes körű fenntarthatósági programjához illeszkedve zajlik – jelezte a társaság.

A közleményben Szabó Gábor gyárigazgató kifejtette: a gyáregység kulcsfontosságú szerepet tölt be a Mars mindenre kiterjedő termelési hálózatán belül. Több pályázó helyszínnel versenyben a Mars a bokrosi gyárát választotta ki erre a fejlesztésre. A beruházás elismerés és egyben megerősítés, hogy a Mars bízik a magyar gazdaságban és elégedett a magyar munkatársak teljesítményével – nyomatékosította.

mti